Magyar idő szerint 17:00 órakor kezdődhetett el az időmérő Ausztriában. Ezen a hétvégén ugyanis spint hétvégét láthatunk.

A Q1 elején a Ferrari, a McLaren, a Williams, az Aston Martin és az AlphaTauri mindkét pilótáját azonnal kiküldte lágyakon. Perez sem várt túl sokat. Az első percekben Sainz állt az élre. Q1-ből már eltelt öt perc, de Verstappen és Hamilton még a bokszban volt. Remekeltek a Haas-ok. Rövid időre Schumacher és Magnussen volt az első két helyen. A két Ferrari hamar megelőzte őket. Kilenc perc telt el. Perez és Verstappen idejét elvették. Mind a ketten kiszélesítették a pályát. Négy perccel a Q1 vége előtt Hamilton ugrott az élre. Nem kellett sokat várni Verstappen-re, aki rögtön az élre ált. Aztán újra jöttek a Ferrarik és Leclerc ugorott az első helyre. Sainz követte. A monacói 1:05,419-cel vezetett. Az utolsó másfél percre csak a top pilóták nem mentek ki. Leclerc, Sainz, Verstappen, Alonso és Hamilton volt az első öt sorrendje. A két Aston Martin, egy Williams és egy Mclaren pilóta esett ki a Q1-ben.

A Q2-ben is hamar kimentek a pilóták. Verstappen gyorsabb tudott lenni a két Ferrarinál, de a Mercedesek az élre ugrottak. Hamilton az első, Russell a második helyre érő időt autózott. A Ferrarik használt lágyakon kezdték a Q2-t. A Haas-ok az időmérő második szakaszában is remekül teljesítettek. Schumacher a 7. Magnussen a 8. helyen állt. Hamilton pár percig az első helyen állt, de Lelcerc a Q2 vége előtt két perccel az élre ugrott. Perez-nek javítania kellett. A mexikói pilóta a kieső helyen állt. Az utolsó percben gurult ki a pályára. Utolsó próbálkozásával javított. Perez a hatodik helyre érő időt autózta. Leclerc nyerte a Q2-t. Verstappen, Hamilton Sainz és Russell volt a további sorrend.

Gasly véleménye nem tűr nyomdafestéket. Tunoda és Norris is belerontott az utolsó körébe, így esélytelen volt a javítás. Gasly rendkívül bosszús volt. A Haas viszont nagyon elégedett lehetett. A Mercedes is bizakodva várhatta a Q3-at. Verstappen kezdte a legjobban Q3-at. A holland pilóta 1:05.092-es idővel nyitott. Mögötte Leclerc, Sainz és Perez volt a sorrend. Hamilton rontott gyors körében. El is vette a gázt. Hamilton összetörte a Mercedest. Öt és fél perc maradt a Q3-ból.

A brit fájdalmasan, de kiszállt az autóból. Alonso és Schumacher még nem teljesített mért kört. Újra indult a Q3. Két és fél perc telt el. Russell is falban kötött ki. Összetörte a Mercedest. A brit pilóta a célegyenesre vezető jobbos kanyarban csúszott meg és vágódott a falba. A Mercedes hátsó szárnyával csapódott a gumifalba. Russell-nek nem esett baja. A brit pilóta kiszállt az autóból és szabálytalanul keresztbe sétált a pályán és ment vissza a bokszba. Ezt nem tehette volna meg.

Két és fél perc maradt az időmérőből. A két Haas jött ki elsőként gurult ki a bokszból. Mind a nyolc pilóta még kigurult a bokszból. Egy próbálkozása volt mindenkinek. Leclerc és Sainz is javított. Az első két szektorban úgy tűnt, hogy Verstappen nem javít és a harmadik helyről rajtolhat. Nem így lett. Verstappen szerezte meg a pole-t. 0,029 ezreddel adott Leclerc-nek. Sainz 0,089 másodperccel kapott ki.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing
2 Charles LECLERC Ferrari
3 Carlos SAINZ Ferrari
4 Sergio PEREZ Red Bull Racing
5 George RUSSELL Mercedes
6 Esteban OCON Alpine
7 Kevin MAGNUSSEN Haas F1
8 Mick SCHUMACHER Haas F1
9 Fernando ALONSO Alpine
10 Lewis HAMILTON
11 Pierre GASLY
12 Alexander ALBON Williams
13 Valtteri BOTTAS
14 Yuki TSUNODA AlphaTauri
15 Lando NORRIS McLaren
16. Ricciardo
17. Stroll
18. Zhou
19. Latifi
20. Vettel