Guanyu Zhou volt az egyik főszereplő a csütörtöki sajtónapon. A Brit Nagydíjon látott hatalmas balesetről kérdezték. Az Osztrák Nagydíjon elmondta, hogy mit élt át és mentálisan hogyan viselte a történteket.

Guanyu Zhou négy nappal a silvestronei balesete után megkapta az orvosoktól az engedélyt kapott az Osztrák Nagydíjon való részvételre. Zhou -t sokan kérdezték a Brit Nagydíjon látott balesetéről. A sajtó először kérdezhette arról, hogy miként viselte mentálisan a horror balesetet.

“A csapat még mindig vizsgálja az első behatást, mikor az autó az első átfordulás után földet ért. Az első ütés sokkal keményebb volt, mint amit a biztonsági teszten előírnak. Talán többszöröse is volt az előírt számoknak. Nyilvánvaló módon ez vezetett a rögtön utána következő problémához. Amikor az autó átfordult, az első dolgom az volt, hogy elengedtem a kormányt. Nem lehet tudni, akár a csuklót is könnyen el lehet törni egy ilyen balesetben. Amikor a földön pörögtem tudtam, hogy agy becsapódás fog következni, mert az autó nem lassult. A következő dolog az volt, hogy igyekeztem a lehető legbiztonságosabb pozícióba helyezni magam. Nemcsak hátrafelé tartottam a kezemet, de igyekeztem feszíteni is, hogy ne szabaduljon el, mikor becsapódok a végén. Lényegében vártam az utolsó becsapódást, ami megállít. Amikor becsapódtam, nem tudtam hol vagyok. Fejjel lefelé álltam meg. A következő, amit éreztem, az egy szivárgás volt. Nem tudtam, hogy az autóból vagy belőlem jön. Próbáltam lekapcsolni a motort, mivel ekkor még mindig járt. Tudtam, hogy ha tűz keletkezik, nehéz lesz menekülni. Nem tudtam, mi történt. Ki talált el, egyenesen haladtam a fehér vonal mellett az egyes kanyar előtt, aztán hirtelen jött az óriási bukás……Kicsit ki kellett csúsznom. A lábam valamennyire kint volt, rajta az ülésen. Így ki tudtak húzni. Először azt hittem, hogy a korlát mellett vagyok, nem tűnt fel, hogy a korlát és a kerítés közé kerültem. Nem tudom, ezt hogyan éltem túl. Visszanézve nyilvánvalóvá vált, hogy a HALO mentett meg. Vasárnap visszanéztem a futamot. Nem éreztem magam rosszul. Pihenhettem egy napot. Aztán kedden újra munkába álltam.”- árulta el Guanyu Zhou.

Országos zenés magazin