Martin Brundle úgy véli, hogy Charles Leclerc nehezen birkózik meg a Ferrarinál az elmúlt öt futamon elszenvedett szerencsétlenséggel.

Charles Leclerc fantasztikusan kezdte a 2022-es szezont. Három futamból kettőt megnyert. Leclerc mostanában nem teljesít túl jól. Sokszor nem az ő hibája. Műszaki hibák miatt esett már ki az élről kétszer is. A Ferrari rossz stratégiája miatt is bukott már el futamgyőzelmet. Leclerc 43 pontos hátrányban van. Halottunk már nem egy csípős rádióüzenete és a Brit Nagydíj után Mattia Binotto-val is vitába keveredhetett. Brundle azonban úgy véli, hogy érezhető jelei vannak Leclerc növekvő frusztrációjának.

“Mindannyian éljük az életünket. Mindannyian emberek vagyunk. Ez nem egy F1-es sztori. Igaz? Mindannyian tudjuk, mit jelent az ujjmozdulat. Ha nem hibáztak volna, akkor szerintem Charles ma vezetné a tabellát. A Ferrari elrontotta a stratégiát. A megbízhatósággal is voltak gondok. Nagyon gyors. Idén hat pole-t szerzett. Úgy gondolom, hogy elege van abból, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogyan szeretné.”- vélekedett Martin Brundle.