Pierre Gasly nem rajtolt rosszul. A francia pilóta szerint több helyet is javíthatott volna, de az első kanyarban megpecsételődött sorsa. Megforgott és nem értette, hogy mi történt.

Pierre Gasly a 10. helyről vághatott neki a szombati sprintfutamnak. Az egyes kanyar előtt levegőbe emelkedett autója, miután összeértek Lewis Hamilton-al. Végül a 15. helyen intették le. Autója megsérült. Nehéz helyzetbe került a vasárnapi futam előtt.

“Rossz irányba állam az egyes kanyar előtt. Meg kell néznem mi történt. Nem tudom, hogy mi történt. Kicsit előrébb kerültem, aztán közeledett a bal oldali korlát. Látnom kell a felvételeket, hogy megértsem. Nem igazán tudtam, hogy merre megyek, de megpróbáltam megfordítani az autót. Minden nagyon gyorsan történt. A sprintverseny pedig nem a mi kezünkre játszik. Ha jól tudom, akkor a padlólemezünk is megsérült. Lehet, hogy ez nem a mi pályánk, de szerintem nem voltunk olyan rosszak. Nyilvánvalóan nagyon szoros a középmezőny ezen a hétvégén, de mi inkább a középmezőny hátsó részén vagyunk. Pénteken még a Williams is gyorsabb volt nálunk……..”-árulta el szombaton Pierre Gasly.