Pénteken Lewis Hamilton és George Russell is összetörte autóját. Az ifjú brit Angliában és az Osztrák Nagydíj időmérőjén is hibázott.

Russell a Q3 vége felé összetörte versenygépét. Az autóból kiszállva visszasétált a bokszba. Szabálytalanul. Russell keresztbe sétált át a pályán, de ezt engedély nélkül nem tehette volna meg. Megúszta a büntetést.

Múlt hétvégén a Brit Nagydíjon is összetörte autóját. Akkor a raj után Pierre Gasly lökte meg. Ennek a levét Zhou itta meg, aki fejjel lefelé csúszott a gumifal felé. Russell az első kanyarban kiesett a versenyből.

Russell az első kilenc versenyen a top ötben végzett. Csak a Brit Nagydíjon esett ki. Az Osztrák Nagydíj időmérőjén is autót tört. Russell aggodalmát fejezte ki. Ő jól van, de aggódik az autó műszaki állapota miatt.

Ez azt jelentette, hogy a brit kilenc egymást követő első öt helyen végzett a Mercedesszel töltött első szezonjában véget ért, mivel versenye még azelőtt véget ért, hogy még alig kezdődött volna el – de egy újabb csapás következett a Red Bull Ringen.

“Nem mondhatom szerencsés ütközésnek. Felül kell vizsgálnunk a balesetben keletkezett károkat. Semmi szerencse nincs abban, ha ilyen hibát követ ez az ember. Jó esélyem lett volna a negyedik helyre. Úgy gondoltam van egy kis esély a harmadik helyre is. Utólag látom, hogy nem lett volna meg. Meg kell nézünk, hogy mekkora a kár. Én jól vagyok. Csak kicsit aggódom az autó miatt. Elnézést kérek a csapattól és a garázsban dolgozó srácoktól.”- árulta el George Russell.