Mattia Binotto azt mondta, hogy a verseny végét már nem is bírta nézni. Úgy tűnt, hogy Carlos Sainz után Charles Leclerc is technikai hiba miatt esik ki a versenyből. Nem kell mondanom, hogy ismét az élről. Nem így történt.

Carlos Sainz erőforrása megadta magát. Úgy tűnt, hogy a Ferrari ekkor tovább aggódhatott, mivel Charles Leclerc autója is rosszalkodott. A gázpedál nem működik megfelelően. Max Verstappen csökkentette a hátrányát, és ez komoly aggodalomra adott okot a garázsban. Egyre nagyobb lett a feszültség. Mattia Binotto elárulta, hogy az utolsó köröket már nézni sem tudta.

“Őszintén szólva, oda sem mertem nézni a monitorra. Hallottam a gázpedál gondról. Megnéztük az adatokat. Ebben a pillanatban abbahagytam a futam nézését. Természetesen nagyon boldog vagyok, mert most zsinórban két győzelem született Silverstone-ban, most pedig itt Ausztriában, Megvan a lehetőségünk, és nyilvánvalóan örülünk a győzelemnek. Carlos miatt csalódottak vagyunk. Ez a vasárnap még jobb is lehetett volna.
Őszintén szólva nehéz megítélnem, mit csinálnak a többiek. Például a Red BUll. A pilóták fantasztikus munkát végeztek, mindketten. Nagyon jól végezték a munkájukat. Már a verseny elején nyomást gyakoroltak Max-ra. Nem úgy, mint a szombati sprintfutamon. Nyomást akartunk gyakorolni a Red Bull-ra és ez sikerült is…..”- árulta el Mattia Binotto.