Középeurópai idő szerint 15:00 órakor rajtolhatott el a 71 körös Osztrák Nagydíj. Az első helyről Max Verstappen rajtolhatott. Mellőle Chalres Leclerc várhatta a piros lámpák kialvását.

A nézők tegnap és ma is láthattak néhány régi F1-es autót a pályán. Ralf Schumacher saját, 2003-as Williamsét vezette, míg Mathias Lauda édesapja, a néhai háromszoros világbajnok Niki egyik Ferrariját vihette körbe. A verseny előtt kiderüt, hogy Valtteri Bottas csak a bokszból rajtolhatott. Alonso autójában motort cseréltek.

Esőnek nyoma sem volt. A délelőtti állapotokhoz képest sokat javult az időjárás. Igaz, a csapadék lemosta a pályáról a felgumizódást. A levegő hőmérséklete 21, míg az aszfalté 31 fokos volt. Nem sokkal a felvezető kör megkezdése előtt. A közepes gumiké volt a főszerep. Legalábbis a futam első negyedében. Alonso választotta a keményeket. A lágyakat senki sem tetette fel. Legalábbis a rajt előtt. Verstappen és Leclerc rendben eljött a rajtnál. Russell viszont megelőzte Sainz-ot, ám a spanyol pilóta a pályán kívül visszajött elé. Russell és Perez csatázott. A mexikói pilóta kívülről akarta megelőzni a brit pilótát. Összeért a Red Bull a Mercedesel. Perez a kavicságyban kötött ki. Ki kellett állnia a bokszba. Perez kemény abroncsokat kapta. Eközben Leclerc DRS távolságba került. Támadhatta Verstappen-t. A 10. körben Leclerc támadásba lendült. Verstappen csapatrádión jelezte, hogy nem bírja már sokig a nyomást. Eközben kaptuk a feliratot. Russell-t öt másodperces büntetést kapott, amiért kilökte Perez-t. A 12. körben Leclerc megelőzte Verstappen-t. Eközben Russsell a bokszban járt és letöltötte a büntetését és kereket is cseréltek a Mercedesen.

A 13. körben Verstappen ki is állt a bokszba. Leclerc és Sainz kint maradt. A holland pilóta a kemény keverékű gumit kapta. Verstappen a 8. helyre tért vissza a pályára. Időt is vesztett a bokszban. A bal első gumi nem ment föl elsőre a Red BUll-ra. Eközben Hamilton két helyet javított. A brit pilóta már a negyedik helyen haladt. Verstappen viszont figyelmeztették. A holland többször elhagyta a pályát négy kerékkel.

A 17 körben Verstappen már ötödik helyen haladt. Ebben a körben megérkezett Hamilton mögé. A 18. körben meg is tudta előzni. A négyes kanyarban sikerült egy pozíciót javítania. Leclerc eközben már 20 másodpercre ellépett a hollandtól. 21. körben jöhetett a taktikai csata. Úgy tűnt, hogy a Ferrari egy kiállásra szavazott. Verstappen csökkentette hátrányát. A 27. körben Leclerc kiállt a bokszba. A monacói pilóta a 3. helyre tért vissza a pályára. Eközben Verstappen-t másodszor figyelmeztették pályaelhagyásért. Perez versenyének vége lett. Úgy gondolták, hogy egy kör hátrányban, az utolsó helyen autózni nem volt túl sok értelme.

A 30. körben Verstappen, Leclerc, Sainz volt az első három sorrend. Leclerc a frissebb gumikon folyamatosan dolgozta le a hátrányát. A 32. körben Leclerc utolérte Verstappen-t. A 33. körben a monacói pilóta megelőzte a hollandot. Verstappen azt mondta csapatrádión, hogy egyik körben van, a másikban nincs tapadása. A 36. körben Sainz is megérkezett Verstappen mögé, aki látványosan szenvedett. A 37. körben ki is állt a bokszba a Red Bull pilótája. A kemény gumik kerültek fel a Rd BUll-ra. Leclerc és Sainz állt az első két helyen. Leclerc 25 másodperccel vezet Verstappen előtt. Bár abból a szempontból jobb helyzetben volt, mint az első kiállása után. Üres volt előtte a pálya, de gumijai nem voltak sokkal frissebbek, mint a Ferrarik kemény abroncsai.

A 39. körben Vettel meglátogatta a kavicságyat. A négyszeres bajnokot Gasly lökte ki. A francia pilóta öt másodpercet kapott ezért a manőverért. Vettel ki tudott gurulni a kavicságyból. A 44. körben Verstappen hátránya már csak 19 másodperc volt, de Leclerc belekezdett a lekörözésekbe. Így több időt vesztett. Leclerc a 49. kör véégn állt ki a bokszba. A monacói pilóta a kemény keverékű gumit kapta. A harmadik helyre tért vissza a pályára. Sainz-t is kiált a bokszba. Verstappen visszaállt az élre, de Leclerc hamar utólére és támadta a hollandot. Az 53. körben Leclerc visszavette az első helyet. Verstappen panaszkodott a tapadásra. Az 57. körben Sainz támadta Verstappen-t, de előzni nem tudott. A Ferrari elfüstölt és kigyulladt. Virtuális biztonsági autós fázis életbe. Leclerc és Verstappen is kiállt a bokszba. Mind a ketten a közepes gumikat kapták. Eközben Hamilton már a harmadik helyen ált.

10. körrel a futam vége előtt Leclerc autójával is történt valami. A monacói jelentette, hogy a gázpedál nem úgy működik, ahogy kellene. A Ferrari szerint nem lehetett gond az autóval. Leclerc gázpedálja nem volt száz százalékos. A Ferrari pedálja nem mindig ment vissza teljesen a helyére. A monacói így is meg tudta nyerni a futamot. Verstappen lett a második hely, aki elvitte a gyors körért járó egy pontot is. Hamilton lett a neyedik. Russell nagyot mentett. A brit a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.

Eredmény:

1 Charles LECLERC FerrariLEADER
2 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing+1.532
3 Lewis HAMILTON Mercedes+41.217
4 George RUSSELL Mercedes+58.972
5 Esteban OCON Alpine+68.436
6 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team1
7 Lando NORRIS McLaren1
8 Kevin MAGNUSSEN Haas F1 Team1
9 Daniel RICCIARDO McLaren
10 Fernando ALONSO Alpine1
11 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
12 Alexander ALBON Williams
13 Lance STROLL Aston Martin
14 GuanyuZHOU Alfa Romeo
15 Pierre GASLY AlphaTauri
16 Yuki TSUNODA AlphaTauri
17 Sebastian VETTEL Aston Martin
18 Carlos SAINZ Ferrari–
19 Nicholas LATIFI Williams–
20 Sergio PEREZ Red Bull Racing–
SUBSCRIBE FOR LIVE TIMING