A szombati sprintfutam rajtja után egymásra talált a két Ferrari. Charles Leclerc és Carlos Sainz egy házi csatát vívtak. A monacói szerint nem engedhetnek meg maguknak több ilyet.

Sainz a szombati sprint futam rajtjánál megelőzte Leclerc-t. A két Ferrari pilóta nagy csatát vívott a második helyért. Ez lehetőséget adott Verstappen-nek arra, hogy elnyújon a két Ferraritól. Sainz hátránya egy másodperc fölé került. Így nem nyithatta a DRS-t. Verstappen 44 ponttal többet szerzett, mint Leclerc. A monacói szerint a két Ferrari nem harcolhat egymással. Mivel ezzel csak egymást akadályoznánk.

Országos zenés magazin

“Vasárnap hosszú verseny lesz. Sokkal jobban kell majd vigyáznunk a gumikra, mint a sprintfutamon. A fő futamon már nem engedhetjük meg magunknak azt, amit a sprintfutamon. Ez elég volt a győzelemhez? Nem hinném, mert Max a gumira is vigyázott azután, hogy ellépett tőlünk. Soha nem tudjuk meg, mi történt volna, ha….”- árulta el Charles Leclerc, aki azt is hozzátette, hogy ez csak az ő véleménye. Abban, hogy a Ferrari csatázhat-e egymással, abban Mattia Binotto dönt.