Sergio Perez és George Russell az első körben nagyot csatáztak. A mexikói pilóta a négyes kanyarban kívülről akarta Russell-t megelőzni. A két autó összeért. Perez kipördült a kavicságyba. Végül a futamot is fel kellett adnia.

Sergio Perez teljes mértékben George Russellt okolta az Osztrák Nagydíj első körös ütközéséért. Russell a negyeidk helyről vághatott neki a 71 körös futamnak. Perez és Russell már az első kanyarokban összecsaptak. A négyes kanyarban Perez kívülről akarta Russell megelőzni. A brit pilóta nem hagyott elég helyet és a két autó összeért. Perez a kavicságyban kötött ki. Kiállt a bokszba. Pár körrel később már körhátrányba került. A futam negyedénél fel is adta a futamot.

Országos zenés magazin

“Semmit sem tehettem, egyszerűen belém jött. Egyértelmű volt nem? Elég helyet adtam neki.”- árulta el Sergio Perez. Russell öt másodperces büntetést kapott. A bírák is úgy ítélték meg, hogy ő volt a hibás. “Nagyon szomorú az, ami történt. Mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy elkerüljük az ütközést. Az még csak az első kör volt. George nem tudta uralni az autóját. Egyértelműen előrébb voltam, mikor a két autó összeért.”- vélekedett Sergio Perez.