Charles Leclerc, Max Verstappen és Lewis Hamilton felfüggesztett pénzbírságot kapott. Pont az a három pilóta, akik vasárnap a pódiumon ünnepelhettek.

Az Osztrák Nagydíj győztese Charles Leclerc, a második helyezett Max Verstappen és a harmadik Lewis Hamilton 10 000 eurós felfüggesztett pénzbírságot kapott a verseny utáni parc ferme szabály megsértéséért.

Az első három helyezett néhány órával a leintés után meg kellett jelenniük a versenybírák előtt a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.i cikkének megsértése miatt. A fizioterapeutáik még a pilóták mérlegelése előtt beléptek a parc fermébe, amely a sportszabályzat 12.2.1.i cikkelye szerint tilos. A Ferrari, a Red Bull és a Mercedes csapat képviselőivel folytatott megbeszélést követően a felügyelők a pénzbírság kiszabása mellett döntöttek.

Vizsgálat folyt Fernando Alonso ellen is. A bírák szerint a kétszeres bajnok nem a legbiztonságosabb módon hajtott ki a bokszból. Alonso nem kapott büntetést. Így az Osztrák Nagydíj végeredménye már nem fog változni.

Országos zenés magazin