A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko csalódott volt akkor, mikor Sergio Perez a négyes kanyarban a külső íven próbálta megelőzni George Russell-t. Helmut Marko a futam előtt azt kérte a mexikóitól, hogy ezt ne tegye.

Sergio Perez az első körben nagyot csatázott George Russell-al. A Red Bull pilótája a négyes kanyarban kívülről próbálta megelőzni Russell-t. A két autó összeért és Perez a megforgott. A kavicságyban kötött ki. A pályára ugyan még vissza tudott gurulni, de ki kellett állnia a bokszba. Egy kör hátránnyal a mezőny végén körözgetett, de a csapat ennek nem látta értelmét és kihívták a bokszba. Fel kellett adnia a futamot. Helmut Marko a futam előtt azt kérte tőle, hogy ne előzzön a négyes kanyar külső ívén.

Országos zenés magazin

Lewis Hamilton és Alex Albon csatájára mindenki emlékszik. Albon ugyanígy akarta megelőzni Hamilton-t 2020-ban. A vége ugyanez lett. Helmut Marko ezért is kérte azt Perez-től, hogy ebben a kanyarban külső éven ne előzzön. Perez nem fogadta meg Helmut Marko tanácsát. Az eredményt mindenki láthatta és ismeri.

“Azt mondtam neki a rajt előtt, hogy ‘ne előzz a négyes kanyarban a külső íven’. Ez nem sikerülhet. Ez egyszerűen felesleges volt. Láttunk már ilyet. Nem sikerülhet. Az autó megsérült. Nem volt értelme annak, hogy folytassuk. Jobb volt feladni a futamot és spórolni a kilométerekkel. Szinte ugyanaz történt, ami Lewis és Alex között 2020-ban……..”- árulta el Helmut Marko a Sky Sports Germanynek.