Carlos Sainz-nak minden esélye megvolt arra, hogy a második helyen intsék le az Osztrák Nagydíjon. Már Max Verstappen-t támadta, mikor a Ferrari lelassult és elfüstölt. A spanyol pilóta nehéz pillanatokat élt át.

Ausztriában kettős Ferraris sikert is láthattunk volna. Ez ismét elúszott. Sainz a Red Bull pilótáját, Max Verstappen-t üldözte, mikor a Ferrarija lelassult és elfüstölt. A bukótérben megállva pedig lángra kapott a versenygép. Sainz elárulta, hogy erre a műszaki hibára semmit sem utalt.

Országos zenés magazin

“Csak egyszerűen megtörtént. Nem volt visszajelzés a motorból, hogy ez fog történni. Nagyon hirtelen történt. Nem találok szavakat, mert nyilván sok pontot veszítettünk. Azt hiszem ma ez könnyen meglehetett volna, de az autó is megsérült. Sok tüzet láttam, és rengeteg sérülést az autón, ami biztosan nem ideális. Ezt meg kell vizsgálnunk. A tempó megvolt, és a degradáció is nagyon alacsony volt az autónkon. Elfogadom ezt, és a lehető leghamarabb megfordítom a dolgokat. Nagyon nehéz elviselni, mert pontokat adtunk a bajnokság éllovasainak. Szóval ez nagyon fájdalmas. Tovább kell lépnünk. Hosszú még a szezon.”- árulta el Carlos Sainz.