Az Osztrák Nagydíj pénteki napján Lewis Hamilton-t fütyülték ki. Szombaton pedig egyes szurkolók szexuálisan zaklattak pár hölgyet. Több probléma is nyilvánosság tudomására jutott.

Max Verstappen bírálta a szurkolók viselkedését, miután megtudta, hogy több szurkoló zaklatási ügybe keveredett az Ausztriai Nagydíj hétvégéjén. Az F1 jelenleg is vizsgálja a szurkolók zaklatásáról szóló bejelentéseket. Számos zaklatásról lehetett olvasni a közösségi médiáéban.

Országos zenés magazin

Az F1 közleményt adott ki, miszerint az ilyen viselkedés elfogadhatatlan. A Forma-1 vizsgálatot indított a rendezvény szervezői és a biztonságiakkal kapcsolatban. A hétvégén több pilóta is felszólalt és elfogadhatatlannak találta a szurkolók viselkedését. Angliában többen kifütyülték Verstappen-t. Ausztriában Hamilton kapott óriási füttyszót. Verstappen is megdöbbent azon, amit a közösségi médiában olvasott.

“Igen, ez elfogadhatatlan. Ilyen dolgoknak nem szabadna megtörténnie. Olvastam pár megdöbbentő dolgot. Ez nincs rendben. Ennek nem szabadna megtörténnie. Szerintem egy normális embernek nem szabad így gondolkodnia.”- árulta el Max Verstappen. Charles Leclerc is egyetértett a holland riválisával.

“Borzalmas ezt látni. Láttam a Forma-1 nyilatkozatát közleményét a verseny előtt. Remélem, hogy az F1 közbe tud majd lépni. Nem tudom, hogyan lehet megbirkózni vele, de nyilvánvalóan elfogadhatatlan.”- árulta el Charles Leclerc. A Red Bull kiadott egy közleményt az Osztrák Nagydíj hétvégéjén történt szurkolói zaklatásokról. A Red Bull nagyon csalódott volt.

“Mindannyian élveztük a Spielbergben élő szurkolók többségének szenvedélyes támogatását. Viszont megdöbbenve olvastuk, hogy egyes szurkolók elfogadhatatlanul viselkedtek a lelátókon és a szurkolói parkokban. Remélem, hogy a hatóságok fel tudnak lépni ellenük és közbe tudnak lépni. Ilyen viselkedésnek nincs helye a sportunkban vagy a társadalmunkban…..”- írta a Red Bull közleményben.