A közösségi médiában olvashattunk arról, hogy egyes szurkolók bántalmaztak és zaklattak egyes rajongókat. Sebastian Vettel szerint az ilyen szurkolókat ki kell tiltani az F1 rendezvényeiről.

A pilóták és a csapatfőnökök már felszólaltak Lewis Hamilton pénteki kifütyülése ellen. Max Verstappen-t Angliában fütyülték ki a brit szurkolók. Verstappen és Hamilton is elítélte az efféle viselkedést. A szurkolókról több olyan hírt is lehetett olvasni, hogy másokat szexuálisan zaklattak, rasszista megjegyzéseket tettek másokra és még sorolhatnánk. A csapatok, pilóták és az F1 is elítélte az efféle viselkedést.

“Láttuk a híreket, miszerint egyes szurkolók teljesen elfogadhatatlan megjegyzéseket tettek másokra. Felvettük a kapcsolatot a promóterekkel, és a biztonsági személyzettel. Beszélni fogunk azokkal is, akik ezeket az eseteket jelentették. Nagyon komolyan vesszük ezt. Az ilyen viselkedés elfogadhatatlan és nem tolerálható, és minden rajongóval tisztelettel kell bánni……”- állt az F1 közleményében. Vettel reménykedik abban, hogy az F1 fellép az ilyen viselkedések ellen. Tudja mindenki, hogy az emberek nagy része iszik az ilyen rendezvényeken, de ez sem lehet mentség az efféle viselkedésre.

Országos zenés magazin

“Szörnyű, nem igaz? Szerintem jó, hogy ezek a dolgok kiderültek. Ez még csak a kezdet, de ugyanakkor ez borzalmas. Akárkik is ezek az emberek, szégyelljük kellene magukat. Egy életre ki kellene tiltani őket a versenyekről. Zéró toleranciát kell alkalmaznunk. Ha az emberek jól érzik magukat és isznak, az rendben van, viszont ez nem ment fel senkit a helytelen viselkedés alól. Egyként versenyzünk, és a szurkolók is részei ennek.”.”- árulta el Sebastian Vettel.