Az Osztrák Nagydíj rajtja előtt és után is több rajongó fáklyát gyújtott. Szinte az egész Red Bull Ring narancssárga füstbe borult. Lewis Hamilton jobban örült volna, ha a fáklyákat egyáltalán nem használják. A brit szerint ez a füst nem tesz jót a környezetnek sem.

Bárhol legyenek is a holland rajongók, mindig látni narancssárga füstöt. Az Osztrák Nagydíj rajtja után hatalmas volt a füst. A pilóták elmondása szerint alig lehetett látni a narancssárga füstben. A holland F1-es rajongók fáklyái hatalmas füstfelhőt kavartak a Red Bull Ringen. A spielbergi futam után az első három helyezettet, Charles Leclerc-t, Max Verstappen-t és Lewis Hamilton-t a holland szurkolói füstről kérdeztük.

Országos zenés magazin

“A felvezető körben elég nagy volt a füst, de nem volt vészes. Még lehetett látni. Szóval rendben volt.”- kezdte Charles Leclerc. Hamilton nem bánta volna, ha a szurkolók nem gyújtsák meg a fáklyájukat. A felvezető körben nem lehetett látni a hetes kanyart. A futam végén a hatos kanyarban nem lehetett látni semmit. Szerencsére a futam alatt nem volt füst……”- mondta Lewis Hamilton. A brit pilóta szerint ez a füst nem teszt jót a környezetnek sem.”Nem hiszem, hogy ez a füst jót tenne a környezetnek……”- zárta Hamilton. Verstappen-t nem zavarta a szurkolói füst.”Láttam, hogy egy fáklyát a pályára vagy a fűbe dobtak. Szerintem ez az egyetlen dolog, amit nem szabadna megtenniük. Minden más rendben volt.”- mondta Max Verstappen.