Carlos Sainz várhatóan rajtbüntetéssel kezdi majd el a Francia Nagydíjat, mivel olyan alkatrészt cserére szorulhat, amiből már hármat elhasznált. A negyedik már rajtbüntetéssel jár.

A Marca spanyol lap információi szerint, a cserére sor kerülne, az nem lenne jó időzítés Sainz számára. Nincs kizárva, hogy a Ferrari spanyoljának motorját kicserélik. Így azonban rajtrácson is hátrébb sorolják. Leclerc autójában Kanadában cseréltek erőforrást és a monacói pilóta megkapta érte a rajtrács büntetését. A Ferrari abban bízott, hogy Sainz csak a nyári szünet után jár majd így. Úgy néz ki, hogy két futammal a nyári szünet előtt ki kell cserélni a Ferrari erőforrását.

Országos zenés magazin

“Ha motort kell cserélni, akkor rajtbüntetést fog kapni. Ez már a negyedik erőforrása lenne. Büntetéssel jár. Ráadásul a Ferrarinak nincs készen az új, továbbfejlesztett specifikációja. Szeptember végére lehet kész az új erőforrás. Spa-ban vagy Monzában vethetik be. Ha minden igaz, akkor Carlos-nak új motorja lesz, ami folyamatosan megbízhatósági gondokkal küzd.”-írja a Marca lap. Sainz minden bizonnyal új erőforrást, és MGU-K-t kap majd, amihez egy új turbó és akkumulátor társul. Így a rajtrács végére kerülhet.