A 2022-es Forma-1-es szezonban már nem egy Ferrari motor füstölt el. A Ferrari, a Haas-nál is akadtak gondok. Nem jöttek még rá, hogy mi okozza a problémát, és tartanak az újabb meghibásodásoktól is.

Az Osztrák Nagydíjon újabb Ferrari füstölt el. Carlos Sainz autója adta meg magát. Az olasz istállónak jó esélye volt arra, hogy a dobogó első és második fokán álljanak, de egy technikai hiba ismét közbeszólt. Charles Leclerc ugyan megnyerte az ausztriai futamot, de szezonban már több gondjuk is akadt. Lehet nem Sainz-é volt az utolsó technikai hiba. Ettől tart a Ferrari is. Mattia Binotto csapatfőnök szeretne a problémák végére járni.

Országos zenés magazin

“Természetesen meg kell néznünk és vizsgálnunk, hogy mi történt vasárnap. Ugyanaz, amit Bakuban láttunk Charles-szal? Nincs kizárva. Kicsit aggasztó a helyzet. Még nem találták meg a megoldást, de természetesen még vizsgáljuk a helyzetet, hogy mi történt Carlos motorjával. Hamarosan megtudjuk. Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik. Számítok a csapatra és a gondjaink meg fognak oldódni.”- árulta el Mattia Binotto.