Helmut Marko elárulta, hogy lenyűgözi Mick Schumacher teljesítménye. A Red Bull tanácsadója szerint a német pilóta folyamatosan fejlődik. Nem zárja ki a német pilóta és a Red Bull Racing jövőbeli együttműködését.

Mick Schumacher tavaly debütált az F1-ben. A 2021-es szezonban gyenge volt a Haas. Így nem várta el tőle senki, hogy pontot szerezzen. Idén már más a helyzet. A németet az elmúlt időszakban sok kritika érte. A 2022-es szezon első felében nem teljesített túl jól. A Brit Nagydíjon azonban sikerült megszereznie első pontjait az F1-ben. Helmut Marko szerint egyértelműen látszik, hogy Schumacher fejlődik.

Országos zenés magazin

“Úgy tűnik, nagyon kell neki a nyomás és a kritika. Aztán jól teljesít. Ezt láthatjuk egész karrierje során. A Forma-2-ben és a Forma-3-ban is hasonló volt. Ez nyilvánvalóan a fejlődési görbéjének része.”- árulta el Helmut Marko a német RTL-nek. De láthatjuk-e a jövőben a Red Bull-nál versenyezni? Helmut Marko erre csak ennyit mondott: “Általában minden fiatal versenyzőt figyelemmel kísérünk”-árulta el a Red Bull tanácsadója.