George Russell már túl van az első fél évén, amit a Mercedes pilótájaként tölthetett. Hogyan boldogult eddig Lewis Hamilton új csapattársa? Valtteri Bottas-t kérdeztük erről.

Lewis Hamilton és George Russell állhat rajthoz idén a Mercedes színeiben. A fiatal brit pilóta Valtteri Bottas-t váltotta, aki nem volt túl sikeres a hétszeres bajnok mellett. Bottas nem fordított hátat az F1-nek. Jelenleg az Alfa Romeo pilótájaként állhat rajthoz. A finn hogyan látja Russell teljesítményét a Mercedesben? Bottas így válaszolt:

Országos zenés magazin

“Szerintem George eddig nagyszerű munkát végzett. Különösen azért, mert tudom, milyen nehéz legyőzni magam Lewis-t. Szóval igen, nagyszerű munkát végez.”- kezdte Valtteri Bottas. Eddig Russell szerezte a legtöbb pontot idén a Mercedes-nek. 128 ponttal az ötödik helyen áll az egyéni bajnokságban. Hamilton 109 pontot gyűjtött 11 futam alatt. Az elmúlt három futam alatt Hamilton állhatott kétszer dobogón. Russell elsősorban abban reménykedik, hogy mindenkit legyőz, nem csak csapattársát, Hamiltont.

“Versenyzőként úgy gondolom, hogy mindenkit szeretnél legyőzni. Ebbe a csapattársad is beletartozik. A szezon előtt tudtam, hogy nagy kihívással kell szembenéznem. Lewis mellett kell bizonyítanom. Közelről láthatom, hogy milyen jó pilóta…Úgy érzem, hogy jó volt az idény első fele. Különösen a szezon első nyolc, kilenc futama. A jövőben talán nehezebb dolgom lesz. Láthatjuk, hogy Lewis milyen gyors volt az elmúlt futamokon…..”- árulta el George Russell.