A Red Bull pilótája, Sergio Perez több mint ötven ponttal van lemaradva a világbajnokság éllovasától, Max Verstappentől. Christian Horner szerint a mexikóival még mindig számolni kell.

A 2022-es szezon 11. futamán is túl vagyunk. Max Verstappen vezeti a bajnokságot 208 ponttal. Sergio Perez 151 ponttal a harmadik helyen áll. Ötven pontos különbség Verstappen és Perez között. Christian Horner szerint ez még mindig behozható. A Red Bull csapatfőnöke szerint Perez is megszerezheti idén a világbajnoki címet.

Országos zenés magazin

“Sergio lehet-e világbajnok? Abszolút, még csak a világbajnokság felénél járunk. Tudjuk, hogy nagyon gyorsan változhat a bajnokság állása. Hosszú még a szezon.”- árulta el röviden Christian Horner. Leclerc győzött Ausztriában. A Red Bull nem tudott hazai pályán sikert aratni. Ennek ellenére Horner pozitívan értékelte Verstappen eredményét, aki tizenkilenc pontot szerzett Ausztriában.

“Max megszerezte a pole-t. Megnyerte a sprintfutamot. Vasárnap csak második lett. Max mindössze öt pontot veszített az egyéni bajnokságban Charles-es képest. A kárt minimalizálta. Nem vagyunk rossz helyzetben a konstruktőri bajnokságban sem.”- zárta a Red Bull csapatfőnöke.