Sebastian Vettelt felfüggesztett pénzbírsággal sújtották pénteken. Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén a pilóta tájékoztatóján egyszerűen felállt és távozott a helységből.

Sebastian Vettel a pénteken megtartott pilóta tájékoztatójáról egyszerűen felállt és elhagyta a helységet. Azóta az esetről több részlet is kiderült. Vettel ezért a viselkedéséért 25 000 eurós felfüggesztett bírságot kapott. A pilóták nem távozhatnak önszántukból a pilóta eligazításról. Vettel a vasárnapi incidensről a futam után még sem akart nyilatkozni, de bocsánatot kért a versenyigazgatótól. Az ügyről csak annyit mondott, hogy: “Erről az FIA-t kell megkérdezni”- árulta el röviden Sebastian Vettel. Mick Schumacher viszont több részletet árult el a pénteki megbeszélésről:

“Úgy éreztem, túl sokáig maradtunk ugyanannál a témánál. Nem jutottunk egyről a kettőre. Teljesen megértem Seb csalódottságát. Úgy gondolom, hogy többen gondolkodtak azon, hogy felállnak és kimennek a pilóta eligazításról.”- mondta Mick Schumacher. Daniel Ricciardo is megszólalt az esettel kapcsolatban. “Nem akarok Seb nevében beszélni, de néha mérnöki és egyéb dolgunk is van. Seb nagyon frusztrált volt. A pilóta tájékoztatón össze vissza beszéltek.”- árulta el Daniel Ricciardo.