Sebastian Vettel szerződése az idény végén lejár. A négyszeres bajnok lassan elgondolkodhat azon, hogy 2023-ban folyassa vagy visszavonuljon. Ezt mindenképp a családjával fogja megvitatni.

Lawrence Stroll visszahozta az Aston Martin nevet a Forma-1-be. Vettel pedig úgy gondolta, hogy a Ferrari után itt folytatja karrierjét és tavaly igazolt át az Aston Martin csapathoz. Az Aston Martin egy öt éves tervet készített. Igaz, van még mit tenniük ahhoz, hogy az ötödik évben ott legyenek, ahol szeretnének. Jelenleg a konstruktőri bajnokság hetedik helyén állnak. Vettel nem elégedett azzal, hogy a mezőny végén harcol. Az Aston Martin pedig tudja, hogy ezen a helyzeten változtatnia kell, ha Vettel-t meg akarják tartani. A négyszeres bajnok motivált és szívesen folytatná pályafutását. Viszont örülne, ha látná a csapat fejlődését is. A következő hetekben eldönti, hogy folytassa-e karrierjét. Szeretne-e az Aston Martin-nál maradni? Erre a kérdésre így válaszolt:

“A döntést még nem hoztam meg, de a következő hetekben gondolkodni fogok a jövőmön. Sok függ attól, hogy az autó mekkora fejlődésen megy keresztül és mekkora potenciált látok a csapatban. Már többször hangsúlyoztam, hogy a pontokért, a győzelmekért szeretnék harcolni. Ha ez nincs meg, akkor elvész az élvezet….Szóval a következő hetekben a családommal együtt megbeszéljük a dolgokat. Mennyire reálisak a céljaim. Mennyi energiát érzek magamban, hogy tovább fejlődjek a csapattal….”- árulta el Sebastian Vettel. Vajon a csapatváltáson elgondolkodott már? Vettel erre így válaszolt: “Jelenleg ezen nem gondolkodom. Az Aston Martin projektben gondolkodom, amit tovább szeretnék vinni.”- jelentette ki a négyszeres bajnok az F1-Insider.com-nak válaszolva.

PlanetF1