Fernando Alonso úgy véli, hogy az F1 eredményét még mindig meg lehet jósolni. Erre talán még soha sem volt példa a spanyol szerint. A kétszeres bajnok ezért unalmasnak találja az F1-et.

A spanyol 2021-ben tért vissza a Forma-1-be. Az Alpine pilótájaként állhatott újra rajthoz. Ebben a szezonban teljesen új szabályokat vezettek be és sokan reméltek erőviszony változást a sportágban. Tizenegy futam után a Ferrari és a Red Bull között kiélezett csata zajlik a világbajnoki címért. Eddig a Mercedes húzott be szinte minden futamot. Az eredmény az elmúlt években is kiszámítható volt. Alonso szerint 2022-ben is kiszámítható az F1.

Országos zenés magazin

“Sajnos a Forma-1 még mindig nagyon kiszámítható. Minden a Red Bullról és a Ferrariról szól. Csak Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz és Sergio Perez tud nyerni. Ezekkel az autókkal jobban lehet harcolni. Ennek ellenére is azt mondom, hogy szerintem még mindig unalmas az F1. De ez is a sportág része. Mindig lesznek olyan csapatok, amelyek gyorsabbak a többieknél.”- mondta Fernando Alonso.