Időnként felröppennek a pletykák, miszerint a Honda fontolgathatja a visszatérést az F1-be. Motorszállítóként térnének vissza a sportágba. Koji Watanabe elmondása szerint egyelőre nincsenek konkrét tervük, de nem zárkóznak el attól, hogy visszatérjenek.

A 2021-es szezon végén Max Verstappen örülhetett a legjobban. A holland megszerezte első bajnoki címét. Méghozzá a Honda erőforrással. Ez után a japán cég kivonult az F1-ből. A Red Bull csapatot továbbra is segítik. Nem tűntek el teljesen. A közeljövőben nem lesz igazi visszatérés. Koji Watanabe elárulta, hogy a visszatérésről nem folynak tárgyalások.

Országos zenés magazin

“Figyelemmel kísérjük az F1-et. Ez nem jelenti azt, hogy hamarosan visszatérünk. Jelenleg a technológiai fejlesztéseket vizsgáljuk és a belátható jövőre koncentrálunk. Szóval nem folynak tárgyalások az F1-be való visszatérésről. A Honda nagyon komolyan veszi a motorsportot. Nehéz döntést hoztunk meg azzal, hogy kiszállunk. A vállalat úgy döntött, hogy a szén-dioxid-semleges technológiákra összpontosít. Nem tehettünk mást. Elhagytuk az F1-et. Meglátjuk mit történik. A lehetőség mindig adott. Az F1 2026-os terve megegyezik azzal, amit a Honda szeretne. Tehát a visszatérés lehetőségét nem zárnám ki. Vannak olyan tényezők, amiket szeretnénk figyelembe venni. Először a szén-dioxid-semleges termelésre kell koncentrálnunk. Ha ezt elértük, mérlegelhetjük a visszatérést az F1-be……”- árulta el Koji Watanabe.