Fernando Alonso cáfolt minden olyan felvetést és szóbeszédet, amely megakadályozná a fiatal pilóták, például Oscar Piastri Forma-1-be jutását.

Alonso 2021-ben tért vissza a sorozatba. Csatlakozott az Alpine csapathoz. Ahhoz a csapathoz, mely 2005-ban és 2006-ban még a Renault néven futott. A francia csapattal két bajnoki címet is szerzett. Alonso már lassan betölti a 41. életévét is. Ennek ellenére még mindig karrierje csúcsán van. Igaz, szerződése az év végén lejár, de ő nem lát okot arra, hogy visszavonuljon és átadja helyét a fiataloknak. Alonso ezzel megakadályozza azt a fiatal pilóták érkezését? Szerinte nem ő az, aki megakadályozza a fiatalokat abban, hogy esélyt kapjanak az F1-ben.

Országos zenés magazin

“Én másképp látom. A motorsport a stopperről szól. A kulcskérdés az, hogy még mindig elég gyors vagy-e. Ha lassú vagy és mérsékelten teljesítesz, elzárod az utat a feltörekvő tehetségek előtt. Akkor vissza kell vonulnod és át kell adnod a helyed. Még mindig gyors vagyok. Más pilóták zárják be az ajtót a fiatalok előtt. Segítek a fiatal pilótáknak. Létrehoztam egy gokartpályát, mert szeretnék valamit visszaadni annak a sportnak, amely oly sokat adott nekem…….”- árulta el Fernando Alonso.