Charles Leclerc behúzhatta volna a Brit Nagydíjat. Egy rossz stratégiai döntés viszont ismét megfosztotta egy győzelemtől. A biztonsági autó fázis alatt szinte mindenki kiállt kereket cserélni, csak ő nem. Ez lett a veszte. Mattia Binotto és Charles Leclerc a futam után elbeszélgettek, ami látszólag nem volt egy baráti beszélgetés. Leclerc elég dühös volt. Úgy tűnt, hogy Binotto nyugalomra intette a monacóit.

Leclerc vezetett Silverstone-ban. Nagyon úgy tűnt, hogy megnyeri a bajnokságot. A Safety Car a pályára gurult. Szinte mindenkit a bokszba hajtott. A versenyzők a lágy gumikra váltottak. Leclerc az élen maradt. Nem állt ki a bokszba. A kemény gumikon nem tudta megvédeni pozícióját. Leclerc csak a negyedik helyen ért célba. A monacói pilóta érthető módon csalódott volt. A verseny leintése után Leclerc váltott pár szót Mattia Binotto-val. A Ferrari csapatfőnökének fegyelmeznie kellett a monacóit. De mit mondhatott Leclerc-nek? Mattia Binotto erről számolt be.

Országos zenés magazin

“Charles nagyon csalódott, frusztrált és boldogtalan volt, akárcsak mi. Úgy gondolom, hogy az ő csalódása a mi csalódottságunk is. A Safety Car előtt ismét ő vezette a versenyt, ahogy az más versenyeken is történt. Egyes okok miatt nem tudta megnyerni a Brit Nagydíjat. Meg tudom érteni a csalódottságát, mivel harcban van a bajnoki címért. A futam után interjúra ment. Én pedig a pódium ceremóniára mentem. Nagyon csalódott volt. Egyszerűen azt mondtam neki, hogy nem szabad elkeserednie. Mosolyognia kell, mert ő egy fantasztikus pilóta. Ismét bebizonyította, milyen erős. Csodálatos versenyt vívott, nem csak ezen a végén. Mosolyognia kell, mert lesznek még olyan versenyek, ahol bebizonyíthatja tehetségét és tud még versenyeket nyerni.”- mondta Mattia Binotto.

F1Hírek webshop