Lewis Hamilton idén nem úgy teljesített, ahogy az elmúlt nyolc évben. Természetesen az autója sem olyan gyors, mint az előző években. Charles Leclerc szerint Hamilton, ha nem is idén, de megszerezheti nyolcadik vb sikerét.

Lewis Hamilton karrierje során hét bajnoki címet szerzett. Tavaly nagyon közel volt ahhoz, hogy megszerezze a rekordot jelentő nyolcadik címét, ami még eddig senkinek sem sikerült az F1-ben. Michael Schumacher és Lewis Hamilton tudott csak hét bajnoki címet szerezni.

Sokan azt gondolták, hogy idén visszavág a Mercedes. Nem így lett. A Red Bull és a Ferrari küzdhet idén a bajnoki címért. A Mercedes pilótái idén még futamot sem tudtak nyerni. Hamilton és Russell is legjobb esetben a pódium harmadik fokára tudott felállni. Charles Leclerc szerint Hamilton, ha nem is idén, de megszerezheti nyolcadik vb sikerét.

“Ha Lewis egy jó autót kapna, akkor megnyerhet még bajnokságot. Annak jobban örülnék, ha előbb nekem sikerülne.”- kezdte Charles Leclerc, aki két hozzá közel álló személyt is elvesztett. Róluk is beszélt. Jules Bianchi-t 2014-ben, Anthoine Hubert F2-es versenyző 2019-ben vesztette életét.

“Nem gondolok arra, hogy velem is megtörténhet. Közel álltam Juleshez és Anthoine-hoz. Fiatal korunk óta ismertük egymást. Rossz látni, hogy őket már nem láthatjuk abban a sportban, amit annyira szeretsz. Nem gondolok a visszavonulásra. Fiatal korom óta szeretem ezt a sportot. Imádok vezetni……”- árulta el Charles Leclerc.