Úgy tűnik, a Mercedes egyre közelebb kerül a Ferrarihoz és a Red Bullhoz. Jolyon Palmer, az F1 elemzője szerint a Mercedes sokat fejlődött a német csapat. Egyre közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy futamot győzelemhez.

A Mercedes tempója elmarad a tavalyihoz képest. Az elmúlt években hét egyéni és nyolc konstruktőri címet szereztek. Úgy tűnik, hogy ebben az évben nincs esélyük a bajnoki cím megszerzésére. A Mercedes fő gondja a pattogás volt. A szezon kezdte óta azon dolgoztak, hogy ezt megoldják. Nem voltak elég gyorsak ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a Red Bull és a Ferrari pilótáival. Idén hétszer állhattak dobogón. Csak a harmadik helyre tudtak oda érni akkor, mikor a Red Bull vagy a Ferrari pilótáinak gondjai akadtak és kiestek.

A szezon felénél úgy tűnik, hogy nagy lépést tettek a Ferrarik és a Red Bull-ok felé. A Spanyol Nagydíjon mindenkit meglepett a német istálló. A következő versenyeken azonban ismét csalódást okozott. Bakuban és Monacóban gyengélkedtek. Silvestrone-ban már jobbak voltak. Jolyon Palmer szerint a Mercedes jól teljesíthet a hétvégi Francia Nagydíjon.

“A francia pálya több közepes és gyors kanyarokkal is rendelkezik. A Mercedes idén ilyen pályákon jól teljesített. Az elmúlt években itt jól teljesített a Mercedes. Talán itt lesz esélyük arra, hogy harcolhassanak a győzelemért. Ha nyerni akarnak Franciaországban, szombaton gyorsabbnak kell lenniük, hogy a rajttól kezdve küzdjenek…..”- árulta el Jolyon Palmer.