Nico Rosberg azokról az évekről beszélt, amikor a Mercedesnél versenyzett és Lewis Hamilton-al a bajnoki címért harcolt. Állítása szerint ezekből az évekből semmit sem bánt meg.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton már az alsóbb kategóriákban barátságot kötöttek. Az F1-ben tovább ápolták barátságukat. A Mercedes csapatnál a világbajnoki címért is küzdhettek. A két pilóta 2014 és 2016 között csapott össze. Rosberg 2016-ban megszerezte a világbajnoki címet. Kapcsolatuk ekkor már nem a barátságról szólt. Rosberg ezekről az évekről beszélt.

“Kapcsolatunk azonnal megromlott, amikor a vb címért kezdtünk el harcolni. Ebben a helyzetben ez normális. Amikor minden egyes versenyen a győzelemért harcoltok, akkor nem működik tovább a kapcsolatotok, mert ilyenkor a határaidat kell feszegetned. Néha a kezedet is be kell piszkolnod ahhoz, hogy győzz, különösen ha két ilyen minőségi versenyzőről van szó. Nem játszhatsz jófiúként, ha magadnak akarod a címet. Nem bántam meg semmit, amit akkor tettem. Nagyszerű időszak volt, és hatalmas küzdelem, amire nagyon büszke vagyok.”- gondolt vissza a 2016-os évre Nico Rosberg. Vajon most milyen a kettejük viszonya? A harag elmúlt már a két pilóta között? Rosberg visszavonult. A paddcok-ban dolgozott. A német pilótát kitiltották a paddcokból. Rosberg nem ért egyet az oltási szabályokkal.

“Azóta semlegesen állunk egymáshoz. Bár vicces, hogy az Extreme-E kategóriában egymás ellen harcolunk. Korábban nem tudtunk a másik terveiről, egyszerűen párhuzamosan építettük fel a csapatainkat. Szerintem nagyszerű, hogy újra egymással küzdhetünk.”- mondta Nico Rosberg.