Carlos Sainz-nak jó esélye volt arra, hogy megszerezze Ausztriában a dobogó második fokát. Max Verstappen-t üldözte, de az autója elfüstölt és megadta magát. A pálya szélén ki is gyulladt. A pályabírók elég lassan értek oda az égő Ferrarihoz. Most választ kaptunk arra, hogy miért történt ez így.

Carlos Sainz az Osztrák Nagydíj 58. körében kényszerült félreállni, miután egy alkatrész elpattant a motorban és az elfüstölt. Az autó hirtelen lángra kapott és elkezdett visszagurulni a bukótérből a pályára, amikor megérkezett egy pályabíró, hogy megállítsa. A spanyol pilóta a futam után a pályabírók munkáját kritizálta. Szerinte túl lassan értek oda a marshalok. Most a spielbergi pályabírók is megszólaltak az esettel kapcsolatban és elmagyarázták, miért nem volt gyorsabb a mentési folyamat.

Országos zenés magazin

“Jules Bianchi 2014-es szörnyű balesete után az FIA drasztikusan szigorított a versenypályán történő beavatkozásokkal kapcsolatos szabályokon. A beavatkozás csak a versenyirányítás egyértelmű utasítása után engedélyezett, ami növeli a versenyzők és a marshalok biztonságát. Ennek hátránya az, hogy a mentés lelassul. ráadásul ahol Carlos Sainz leparkolta a kocsit. Onnan nem volt rendesen látható a versenybírók számára. A rádión keresztül kaptak csak utasítást, hogy el kell oltani a lángokat. Ha visszaemlékszünk Romain Grosjean 2020-as bahreini balesetére, egy ilyen helyzetben egy kézi tűzoltó készülék abszolút nem elegendő. Az Ausztriában Sainz segítségére siető versenybírók ezért fordultak vissza. Gondot okozott az is, hogy Sainz idegessé vált a járműben és túl korán lépett le a fékről. így az éket a guruló jármű alá kellett tolni. Ezt követően sikerült eloltani a tüzet“ – fogalmazott a közlemény.