Mick Schumacher tavaly debütált az F1-be. A hétszeres bajnok fia elárulta, hogy nem édesapja miatt lett versenyző. Ő akarta így. Michael Schumacher nem erőltette, hogy autóversenyző legyen.

Mick Schumacher 2021-ben mutatkozhatott be a száguldó cirkuszban. Megnyerte az F2-es és F3-as bajnokságot is. Eddig még nem tudta megmutatni, hogy mit tud. Tavaly és idén is a mezőny végén kullogott. A 2022-es Brit Nagydíjon azonban sikerült megszereznie első F1-es pontjait. Egyes vélemények szerint jobb teljesítményre lenne szüksége. Még akkor is, ha nem feltétlenül a mezőny legjobb autójában ül.

“Imádok versenyezni. Imádok nyerni is. Soha nem volt kétséges, hogy a Forma-1-ben akarok vezetni. Függetlenül attól, ki az apám. Remek neveltetésben részesültem, fel tudom mérni, mikor kell nyomást gyakorolnom magamra és mikor nem. Ha nem akarnám ezt csinálni, akkor nem kellene. De én szeretem ezt csinálni és szeretném majd az eredményeimmel elérni, hogy a saját nevem miatt kerüljek a középpontba.”- árulta el Mick Schumacher.