Max Verstappen szerint, ha már nem hallhatjuk őt idegeskedni a csapatrádióban és nem reagál indulatosan egyes szituációkra, akkor az azt jelenti, hogy nem érdeki már úgy az F1, mint eddig.

Max Verstappen mindent elkövet annak érdekében, hogy nyugodt maradjon a volán mögött. Pár nappal ezelőtt a sajtó munkatársai arról kérdezték, hogy dolgozott-e már pszichológussal, vagy beszélt-e Helmut Markóval, a csapat tanácsadójával annak érdekében, hogy ne legyen feszült futam alatt. Mindez azért került szóba, mivel Yuki Tsunoda-nak gyakran “elgurul” a gyógyszere a volán mögött. Ez a teljesítményére is negatívan hat. Verstappen saját magával kapcsolatban elmondta, amikor frusztrációjának ad hangot a rádióban, az soha nem hat negatívan arra, ahogy vezet.

Országos zenés magazin

“Nem dolgozom még senkivel együtt. Az évek során azért az ember visszatekint, mit tudna jobban csinálni, nem igaz? Nem hiszem, hogy az segít a csapatnak, ha feldúltan érkezel meg egy edzésre, vagy bármilyen más eseményre, mert ez mindenkit nyugtalanná tesz. Néha én is ideges vagyok a rádióban. Nem hiszem, hogy ez negatívan hatna a teljesítményemre. Ilyenek megtörténnek, ha nem mennek jól a dolgok vagy a csapat ront el valamit……”- árulta el Max Verstappen. Miből vennénk észre, hogy Verstappen-t már nem érdekli az F1? Erre így válaszolt:
“Azt hiszem, ha eljön az a nap, amikor már nem idegeskedem ezek miatt, akkor már nem fog érdekelni eléggé a sport” – fogalmazott.