Az elmúlt hetekben beszámoltunk arról, hogy a Red Bull felbontotta a szerződést Juri Vips-el, aki egy online játékban rasszista szavakat használt. Helmut Marko elárulta, hogy az ifjú pilótával minden kapcsolatot megszakítottak.

Juri Vips még júniusban a Red Bull felfüggesztette. Már nem ő tölti be a bikák tartalékos pilótájának szerepét. Egy ideig úgy tűnt, hogy Vips maradhat a junior programban. Az elmúlt napokban ezt megkérdőjeleztük.

Úgy tűnt, hogy a Red Bull nem engedi el teljesen Juri Vips kezét. Christian Horner csapatfőnök is azt mondta, hogy továbbra is támogatják. Vips az F2-es eseményen, ironikus módon egy sima fekete sisakban állt rajthoz. Fehér overál volt rajta. A Red Bull dizájnra semmi sem utalt. Egy ötödik és egy nyolcadik helyet szerzett. Összetettben a nyolcadik helyen áll. Helmut Marko tisztázta Vips helyzetét.

“Szeretnék tisztázni. Juri Vips semmilyen támogatást nem kap a Red Bull-tól. Felelnie kell a tetteiért. Ezért szüntettük meg vele az együttműködést. Természetesen a szavak nem adnak okot arra, hogy tönkretegyük egy tehetséges sportoló karrierjét. Ő bocsánatot is kért, de tette globális probléma.”- árulta el Helmut Marko.