A Mercedes új fejlesztésekkel utazik a Francia Nagydíjra. Ezt a német csapat is megerősítette. Bíznak abban, hogy a frissítések beválnak és közelebb kerülnek az élmezőnyhöz.

A Mercedes 2022-es szezonja elég rosszul kezdődött. A Ferrari és a Red Bull hátát nézhették csak az elmúlt 11 futamon. Idén hét dobogós helyet szereztek, de a harmadik foktól feljebb nem jutottak. Talán a harmadik helyek is szerencsével jöttek össze. Ausztriában Hamilton és Russell is összetörte autóját. A sprint futamon felküzdötték magukat a harmadik, illetve a negyedik helyig. Franciaországba jelentős frissítésekkel utaznak. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff erről így nyilatkozott.

“Az ausztriai harmadik és negyedik hely az egész csapat számára kielégítő eredmény volt. Különösen a pénteken történtek miatt. A csapat csodákat művelt. A csapat nagyon sokat dolgozott és a 27 megszerzett pont jutalom volt ezekért az erőfeszítésekért. Az első hét versenyen három dobogós helyezést értünk el. Utolsó négy futamon négyszer állhattunk a pódiumon. Örülünk ennek a lendületnek. Ez tükrözi a csapat hatalmas erőfeszítéseit. Gyorsak voltunk Ausztriában, de nem annyira, hogy a győzelemért harcoljunk. Le kell dolgozunk az utolsó pár tized hátrányunk. Új fejlesztéseket vetünk majd be. Többek között Franciaországban is. Célunk az, hogy közeledjünk az élmezőnyhöz és dobogón állhassunk.”- árulta el Toto Wolff.

A Mercedes azt is bejelentette, hogy Hamilton nem lesz ott a pénteki első edzésen. Nyck de Vries ülhet majd a hétszeres bajnok helyére. A 2022-es szabályok szerint minden csapatnak kétszer kell lehetőséget adnia egy újonc/juniorversenyzőnek az első szabadedzések alatt, a Mercedes pedig az először a Francia Nagydíjon teljesíti az első kötelező alkalmat.