Carlos Sainz valószínűleg büntetéssel kezdi el a Francia Nagydíjat. Erről már az olasz lapok is beszámoltak. A Ferrari azonban kezdi kezelésbe venni a megbízhatósági problémákat.

Carlos Sainz-nak Ausztriában a lángoló Ferrariból kellett kiszállnia. Barcelona óta az ausztriai már a harmadik motorhibája volt a maranellói gyári csapatnál. Mattia Binotto csapatfőnök a futam után megerősítette, hogy a spanyolnál vélhetően ugyanolyan probléma lépett fel, mint ami korábban Bakuban Charles Leclerc-nél. A kanadai futamon motort cseréltek Leclerc autójában.

Egyes hírek szerint hasonló sors vár Sainz-ra Franciaországban. Az olasz Motorsport úgy tudja, hogy bár Sainz Red Bull Ringen meghibásodott motorja az idei 2. példánya volt, vagyis a 3. még a rendelkezésére áll. A hírek szerint nemcsak egy motorcseréről lesz szó. Az olaszok változtattak is pár dolgon a belső égésű motornál. Így próbálták növelni annak megbízhatóságát.A motorfejlesztést ugyan március elejétől befagyasztották, a megbízhatósággal kapcsolatos változtatásokra továbbra is van mód. Sainz állítólag egy teljesen új hajtóegységet fog kapni, ami azt jelenti, hogy a mezőny végéről vághat neki a Francia Nagydíjnak. A hírt még nem erősítették meg.