Mike Krack nem hiszi, hogy Sebastian Vettel távozik az Aston Martin-tól. Mi lesz, ha Vettel mégis távozik a brit csapattól? Erre az esetre még nincs tervük.

Vettel szerződése az év végén lejár. A négyszeres bajnok már azon gondolkodik, hogy mihez kezdjen. Maradjon az F1-ben? Keressen más csapatot vagy maradjon az Aston Martin-nál? A német pilóta 2007-ban debütált az F1-ben. 2010 és 2013 között négy bajnoki címet szerzett. 53-szor állhatott fel a pódium legfelső fokára.

A négyszeres bajnok 2015-ben a Ferrarihoz szerződött. A Red Bull-t hátra hagyva reménykedett abban, hogy az olaszokkal szerezheti meg ötödik bajnoki címét. Ez nem sikerült. Hat szezon után az Aston Martin-hoz szerződött. A brit csapattal viszont a mezőny végén kullog. Az Aston Martin-nak nagy céljai vannak. Szeretnének bajnokságot nyerni, de ettől messze állnak. Jelenleg a konstruktőri bajnokság 10., utolsó helyén állnak. Kérdés az, hogy Vettel megvárja-e a brit csapat feltámadását. Az Aston Martin nem tudja, hogy mi lesz akkor, ha Vettel a távozás mellett dönt.

“Nagyon jó a kapcsolatunk Sebastiannal. Ezért sem akarunk határidőt szabni. Tisztában van azzal, hogy mi mit szeretnénk. Tudja, hogy mi vele szeretnénk folytatni. Beszéltünk már a jövőről. Ő is és mi is elmondtuk, hogy hogyan képzeljük el a jövőt. Mindenre hagyunk időt. Szerintem a nyári szünet után már többet tudunk. Azt kell, hogy mondjam, nincs ‘B’ tervünk…….Meg kell győződnünk arról, hogy fejlődünk.
Továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy érezze, a dolgok jó irányba mennek. Mi lesz, ha Seb a távozás mellett dönt? Nem beszélünk a lehetséges utódokról. Sem vele, sem másokkal……”- árulta el Mike Krack.

PlanetF1