A Francia Nagydíj jövője még kérdéses, mivel az F1-es szerződésük lejár. Még nem tudni, hogy lesz-e Francia Nagydíj 2023-ban. A mezőny tagjai ragaszkodnak a helyszínhez, az AlphaTauri pilótája pedig érthetően szeretne még visszatérni.

Nem kizárt, hogy egy darabig az utolsó Francia Nagydíjat láthatjuk. A helyszín szerződése 2022 végén lejár a Forma-1-el és egyelőre nem kezdődtek meg a tárgyalások az esetleges hosszabbításról.

Az F1 vezetőségének, a Liberty Media célja egyébként is az, hogy egyre több új helyszínre vigye el a száguldó cirkuszt. Több klasszikus helyszín jövője is kérdésessé válhat, így a franciaországi és a belga futamé is. Pierre Gasly most szeretné minden pillanatát kiélvezni a következő napoknak.

“Ez egy különleges hétvége számomra. Hazai közönség előtt versenyezhetek. Ez idén hatványozottan így lesz, ugyanis nem tudjuk, marad-e a versenynaptárban Paul Ricard. A pálya hátsó egyenesének sikánjánál egy külön Gasly-tribünt is biztosítunk a rajongóimnak. Kicsit személyesebbé tehetem számukra a futamot. A megszokottnál jobban kapcsolódhatok hozzájuk. Biztos vagyok abban, hogy jó hangulat lesz. Remélem, sikerül elég jó teljesítményt nyújtani ahhoz, hogy jó eredményekkel köszönjük meg a francia szurkolóknak a biztatást……”- árulta el Pierre Gasly.