Az FIA jövőre is három sprintfutammal számol. Legalábbis egyelőre. Ez derül ki az F1 szabályzatából.

Az új formációt 2021-ben láthattuk először. Idén eredetileg öt vagy hat helyszín is rendezhetett volna sprintfutamot. A csapatok ennek nem örültek. Ez a szám háromra csökkent. Az utolsó sprint hétvégére Brazíliában kerül majd sor.A Forma–1 tulajdonosai a történtek ellenére sem tettek le a tervükről.
Már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy hat sprintet látnának a 2023-as naptárban. A Motorsport Világtanács akkori ülésén a csapatok belementek a szám emelésébe. Mondván, még alaposabban is meg kell vizsgálni a több sprint hatásait. Mohammed bin Szuljam egyszerűen az FIA-nak is pénzt szeretne csinálni a sprintekből. Igaz, ezt ő határozottan tagadta.

Az FIA közzétett jövő évi sportszabályzatából ugyanakkor az derül ki, hogy sak 3 sprinthétvége lesz. Ez még nincs kőbe vésve. A szabályokon a következő fél évben még bőven lehet változtatni. Ehhez ugyanakkor a 30 szavazati joggal bíró résztvevő (10 az F1, 10 az FIA, 10 a csapatok szavazata) közül 28-nak rá kell bólintania a bővítésre.

A 2023-as versenynaptár is alakulóban van. Várhatóan rekordszámú, 24 nagydíj kerül bele. Las Vegas debütálását már korábban megerősítették, és az F1 dolgozik a Dél-afrikai Nagydíj visszatérésén is.