Magyar idő szerint 17:00 órakor folytatódott az F1 programja. A második szabadedzés is kezdetét vette.

17:00 órakor elindult a második szabadedzés. Néhány másodperc után a két Alfa Romeo el is hagyta a bokszot, akiket Vettel és Schumacher követett. Russell-re sem kellett sokat várni. A fél mezőny sokáig a bokszban tartózkodott. Verstappen például a tréning elején a sisakját sem vette fel. A tizennégyből csupán három pilóta, egészen pontosan Ricciardo, Stroll és Latifi kapott kemény abroncsot.

Sainz az edzés előtt megkapta az új padlólemezt. Az első szabadedzésen csak Leclerc használta az új alkatrészt. Az első 10 perc után a két Alpine állt az élen. Alonso 1:35.531-gyel nyitott, amivel 69 ezreddel vezet Ocon előtt. Schumacher a harmadik, Russell az ötödik, Hamilton pedig csak a tizedik volt.

12 percet kellett várni a Red Bull-okra és a Ferrarikra. Ekkor még csak Leclerc és Perez ment ki a pályára. Mind a ketten a közepes gumikkal nyitottak. Nem kellett sokat várni az első hibára. Schumacher csúszott ki. A Haas versenyzője nagy tempónál forgott meg a 11-es kanyarban, és a faltól sem volt túl messze. Leclerc nagyon jól kezdett. A Ferrari versenyzője 628 ezredet adott Russellnek, Pérez viszont csak Gasly mögé, a negyedik helyre ugrott fel.

Az edzés 20. percben szoros volt a küzdelem a top csapatok között. Verstappen szokásához híven két lila szektorral kezdett, de végül csak 0.010 előnyben vette át a vezetést Leclerc-től. A mezőnyből utolsóként Sainz is megérkezett, viszont elsőként tette fel a lágy abroncsokat. Gasly eközben a forgalomra panaszkodott. Magnussen, majd Albon mellett ment el, és bár nem volt világos, hogy melyikük idegesítette fel, de a rádióban kifakadt, hogy feltartották. Ekkor az ötödik helyen állt.

Sainz az élre állt. A spanyol pilóta a különbség tekintetében is igazolta a papírformát, hiszen 85 századdal múlta felül Verstappent. Az edzés feléhez érkezve erős Aston Martin-okat láthattunk. Vettel 1,193 másodperccel, Stroll pedig további 8 századdal maradt el Sainz-tól. A két Ferrari átvette az irányítást. Sainz állt az élen az edzés felénél. Leclerc követte. Verstappen messze volt a Ferrariktól. A holland javított, de 0,449 ezreddel elmaradt a szintén gyorsuló Leclerc-től. Több, mint fél másodperccel maradt el Sainz idejétől.

Verstappen alulkormányzottágra panaszkodott, ami leginkább az első szektorban hátráltatta, és mindezt a szektoridők is visszaigazolják. Hamilton feljött a negyedik helyre, de lemaradása 1 század híján 1 másodperc Sainz mögött. Russell gyorsabb időt tudott futni, mint csapattársa, Hamilton. Pontosan 226 ezreddel. Sainz időközben már a közepes abroncsokon ment vissza a pályára. Elkezdte a versenyszimulációt.

Perez-nek a második edzésen sem mentek jól a dolgai. A mexikói pilóta javított, ezzel is csak a tizedik pozícióig jött fel, ami nyilvánvalóan nagyon messze van az elvárásoktól. Úgy tűnt, hogy az eredmény már nem fog változni. Szinte az egész mezőny a közepeseken volt kint. Sainz hat kört tett meg, majd bement a bokszba. Igaz, kereket nem cserélt. Leclerc az ötödik körében járt, Verstappen viszont csak ekkor jött ki. Perez-re és a Mercedesekre pedig továbbra is várni kellett.

Eredmény:

1 Carlos SAINZ Ferrari
2 Charles LECLERC Ferrari
3 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing
4 George RUSSELL Mercedes
5 Lewis HAMILTON Mercedes
6 Lando NORRIS McLaren
7 Pierre GASLY AlphaTauri
8 Kevin MAGNUSSEN
9 Daniel RICCIARDO
10 Sergio PEREZ Red Bull Racing
11 Fernando ALONSO Alpine
12 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo
13 Sebastian VETTEL Aston Martin
14 Yuki TSUNODA AlphaTauri
15 Lance STROLL Aston Martin
16 Alexander ALBON Williams
17 GuanyuZHOU Alfa Romeo
18 Esteban OCON Alpine
19 Mick SCHUMACHER Haas F1 Team
20 Nicholas LATIFI Williams