Carlos Sainz autója két héttel ezelőtt elfüstölt, majd kigyulladt. A Ferrari pilótája még nem tudja, hogy kicserélik-e a motort. Szerinte van erre is esély. Lehet, hogy a rajtrács végéről kell majd rajtolnia.

Carlos Sainz nagyon jó formában van. Kanadában is közel került élete első futamgyőzelméhez. Silverstone-ban állhatott fel életében először a dobogó legfelső fokára. Két héttel ezelőtt az Osztrák Nagydíjon a Ferrari akár egy kettős győzelmet is arathatott volna, de a spanyol pilóta kénytelen volt feladni a futamot, miután kigyulladt az autója. Benne van a pakliban, hogy erőforrást kell cserélni az autójában. Így a mezőny végére sorolhatják. Sainz-t erről kérdeztük.

Országos zenés magazin

“Meg kell néznünk a rendelkezésre álló lehetőségeket. Látnunk kell, mennyire lehet előzni, hogy mi a helyzet a gumikkal, és a hőmérséklettel. Ezek után döntést hozunk. Nyilvánvalóan van rá esély, hogy a hétvégén új motort teszünk be, ami büntetéssel járna, de még nem hoztunk végleges döntést. Rossz volt Kanada után. A legjobbak között voltam. Az évem kezdett végre beindulni, de hirtelen kiestünk a ritmusból. Nem volt könnyű az első félidő, de remélem, a második sokkal simább lesz

PlanetF1