Lewis Hamilton úgy érzi, nem ez volt élete legjobb napja az F1-ben. A Mercedes pilótája úgy érzi, hogy mindenhol lemaradásban vannak a Ferrarihoz képest. Bízik abban, hogy szombatra javulni tudnak.

A pénteki első edzésen Nyck de Vries ülhetett be a hétszeres bajnok autójába. Ezzel eleget tettek az FIA szabályainak, miszerint idén két első szabadedzésen is helyet kell biztosítania a csapatoknak egy tartalék- vagy tesztpilóta számára. Hamilton a második edzésen csak az ötödik helyet szerezte meg. 0,990 ezreddel maradt él a gyakorlást élen záró Carlos Sainztól.

“Nem ez volt pályafutásom legjobb napja, ami már csak abból is adódik, hogy ki kellett üljem az első szabadedzést. Sok munka áll még előttünk. Úgy érzem, hogy az autónak nem tetszik ez a pálya. Nem tudom, ez miért van, de általában esténként sikerül találnunk néhány tizedet. Az autó mindenhol lassabb, mint amire mi magunk is számítottunk. Az összes kanyarban le vagyunk maradva. Még nem ástam bele magam túl nagy mélységekig az adatokba, de úgy éreztem, hogy nem volt meg a kellő leszorítóerőnk. Együtt érzek azokkal, akik még hátrébb zártak. Ezek az új generációs autók nem rendelkeznek olyan tapadással és leszorítóerővel, mint a régiek, de persze ez még csak az első év ezekkel az autókkal. Az aszfalt 55 fokos volt. A gumikopás nagy szerepet játszhat. Carlos büntetéssel vág neki a futamnak. Ott leszünk a negyedik, ötödik helyen, de ettől többet egyelőre nem érzek magunkban. Vasárnap akár még dobogóra is felállhatunk, de egyelőre még nem vagyunk olyan gyorsak, mint az élmenők.”- árulta el Lewis Hamilton.