A pénteki edzéseket elnézve Charles Leclerc-nek nagy esélye van arra, hogy megszerezze a pole-t a Francia Nagydíj időmérő edzésén. A monacói figyelmeztetett. A nyári meleg embert és az autót is próbára teszi. Verstappen vasárnaponként pedig nagyon gyors.

Két héttel ezelőtt Charles Leclerc nyerte az Osztrák Nagydíjat. Franciaországban is gyors a Ferrari és a monacói pilóta. A pénteki második edzésen egy tizeddel maradt csak el Carlos Sainz idejétől. A spanyol pilótának esélye nem lesz arra, hogy a pole-ból rajtoljon, mivel alkatrészt cseréltek a Ferrariban és így 10 helyes rajtbüntetéssel kell számolnia. Így jelen állás szerint Leclerc a Francia Nagydíj favoritja, az eredménylistára nézve biztosan: közel fél másodperccel teljesített jobb köridőt Max Verstappennél.

“Sikeres napunk volt. Egy kicsit még kell dolgoznunk az autón holnapra. Nehéz átlátni a viszonyokat, mivel úgy néz ki, a Red Bull máshogy dolgozik pénteken, mint mi. De fókuszáljunk magunkra, az érzet jó, a tempó megvan az autóban. Jól kezeltük a gumikat. Max azonban teletankolt autóval is gyors. Igaz, nem tudom, hogy mennyit tankoltak az autójába. Meglátjuk mit hoz majd a hétvége. Én úgy érzem, hogy a tempónk megvan. Magunkra kell összpontosítanunk. Ha tökéletes lesz a hétvége, akkor a győzelemért harcolhatunk. Nagyon meleg nap volt a mai, nekem és az autónak is. Ezért figyelnünk kell a megbízhatóságra ezen a hétvégén. Ilyen szempontból nehéz versenyünk lesz, versenyző és autó is próbára lesz téve. De magabiztos vagyok, hogy rendben leszünk.”- mondta Charles Leclerc.