Charles Leclerc indulhat vasárnap az első rajthelyről vasárnap a Francia Nagydíjon. Elismerte, hogy nehezebb dolga lett volna Carlos Sainz segítsége nélkül.

Charles Leclerc csak dicsérni tudta Carlos Sainz. A monacói szerint a spanyol pilóta elképesztő csapatmunkát végzett. Sainz a Q3-ban segítette Leclerc-t azzal, hogy szélárnyékot adott a monacóinak. ez is közrejátszott abban, hogy Leclerc 0,304 másodperccel jobb időt autózott, mint riválisa Max Verstappen.

“Nagyon jó kör volt. Egész hétvégén küzdöttem, hogy összehozzak egy jó kört. Az időmérőn sikerült. Azt kell mondanom, hogy Carlos is segítségemre volt. Carlos nagyon sokat segített. Nélküle nehezebb dolgom lett volna. Hatalmas köszönet Carlos-nak. Remélem, hogy a versenyen is hozzá tud járulni ahhoz, hogy győzzünk. A Q1-ben meglepett a tempónk. A Q2-ben is nagyon erősek voltunk. Így valahogy sikerült megfordítanunk a kvalifikációt, de ez jó meglepetés. Nagyon jó az autó. Nehéz megérteni, mit csináltak tegnap a Red Bull-ok, mert rengeteg különbség volt a köridők tekintetében. Meglátjuk mi lesz……”- árulta el Charles Leclerc.