Carlos Sainz autójában több alkatrészt is kicseréltek. Eddig csak 10 rajthelyes büntetésről számoltak be. A Ferrari azonban az egész erőforrást kicserélte Sainz autójában. Így a mezőny végéről várhatja a Francia Nagydíjat. Kevin Magnussen, a Haas pilótája is erre a sorsra jutott.

Két héttel ezelőtt, az Osztrák Nagydíjon Sainz motorja elfüstölt, majd ki is gyulladt az autója. Sainz már a harmadik erőforrást használta. Franciaországba érkezve ki kellett cserélni az autójában pár alkatrészt, ami már büntetéssel jár. Eddig csak 10 helyes rajtbüntetésről számolt be a Ferrari. Most azonban megerősítették, hogy kicserélték Sainz autójában a teljes erőforrást. A spanyol pilóta így a mezőny végéről vághat majd neki a Francia Nagydíjnak. Sainz-t ez nem lepte meg. Sejtette, hogy nem ússza meg 10 helyes rajtbüntetéssel. Elismerte,
hogy nem lesz könnyű átvágni a mezőnyön vasárnap.

Kevin Magnussen, a Haas pilótája is hasonlóan járt. A dán pilótát is a mezőny végére sorolják. Magnussen autója is erőforrás cserére szorult. Kettejük közül az indulhat majd előrébbről, aki jobb helyet ér el a kvalifikáción, így azért mégis lesz némi tétje számukra a négykor kezdődő eseményeknek.