A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a Francia Nagydíjra való kvalifikáció után csalódottan elismerte, hogy az autójuk teljesítménye nem elég jó.

A Francia Nagydíj közeledtével a Mercedes úgy érezte, hogy ezen a pályán lehet keresni valójuk. Talán meg is szerezhetik idei első győzelmüket. Pénteken jött a hideg zuhany. A Mercedes a vártnál rosszabbul teljesített. Messze voltak a pole-tól. Az egyenesbeli tempójuk is elmarad a top csapatokétól. Hamilton kilenc tizedmásodpercet kapott Leclerc-től, aki megszerezte 16. pole-ját. Tot Wolff is csalódottan nyilatkozott az időmérő után.

“Amikor feltettük az új gumikat tudtuk, hogy ismét ott leszünk az élen álló kettős mögött, ahogy az egész szezonban, de ez a teljesítmény nem elég jó. Amikor bizonyos várakozásokkal érkezel meg egy versenyhétvégére, de látod, hogy nem áll össze a dolog, és hátrányban vagy, akkor egy kicsit szabadszelleműbbé válsz. Elsősorban a hátsó szárnnyal, valamint a gumihőmérséklettel kísérleteztünk, de összességében látható, hogy az egész csomag nem elég gyors. Lewis rendkívüli munkát végzett, de ha ott van Sainz is. Ez csak az ötödik pozícióra lett volna elég, viszont így is nagyszerű teljesítmény volt. Szerintem többet hozott ki az autóból annál, ami benne van.”- nyilatkozta Toto Wolff.

PlanetF1