A Francia Nagydíj előtt sokan azt mondták és gondolták, hogy a Mercedes lehet a fekete ló. Talán még a futamot is megnyerhetik. Már a szabadedzéseken is látszott, hogy ez nem valósulhat meg. Lewis Hamilton elmondta véleményét az eddig látottakról.

Lewis Hamilton elismerte, hogy figyelmét a 2023-as F1-es szezonra fordítja, mivel a Mercedes még mindig nagy hátrányban van a Red Bull-al és a Ferrarival szemben. Hamilton és Mercedes nagy reményekkel várta a Francia Nagydíjat. A hétszeres bajnok csak a negyedik helyet szerezte meg az időmérőn. Legjobb ideje egy másodperccel marad el az élmenőkétől. Szerinte a Red Bull és a Ferrari egy másik bajnokságban vívnak. Hamilton elégedett a negyedik hellyel. Ennek ellenére úgy érzi, hogy a frissítések sem váltak be és nem tudtak közelebb kerülni az él csapatokhoz.

“Nagyon elégedett voltam a körömmel. Nagyon jó kör volt. Csak egy másodperc volt a hátrányom. Nem tudom miért, de olyan, mintha távolabb kerültünk volna a többiektől. A Red Bull és a Ferrari egy másik bajnokságban versenyeznek. Az első szabadedzésen nem ültem autóba, ami miatt kicsit hátrányba kerültem. Ennek ellenére elégedett vagyok az elért előrelépésekkel. A gyárban mindenki keményen dolgozik…….Nem arról van szó, hogy elkeserített az eredmény, de megtettem egy kört és azt mondták: “lemaradásom 1,7 másodperc”. Mikor mész még egy kört, akkor 1,1 a lemaradásod. Akkor azt mondtam: “WOW. Nem tudok ezen változtatni.”Természetesen mindenki olyan keményen dolgozik, amennyit csak tud. Minden hétvégére viszünk egy kisebb újítást. Megpróbálok fejlődni. Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek nehéz. Megpróbálom a lehető legjobban megérteni az idei autót. Nagyon szorosan együttműködöm a csapattal. Szeretném megérteni ezt az autót és a jövő évire koncentrálni……”- árulta el Lewis Hamilton a RacingNews365.com-nak.

.