A Francia Nagydíj katasztrofálisan sikerült a Ferrari számára. Charles Leclerc az élről csúszott bele a falba és esett ki. A ródió beszélgetésből úgy tűnt, hogy ismét a gázpedál ragadt be. Leclerc egy interjúban ezt cáfolta. A monacói szerint ő hibázott.

Charles Leclerc az első helyről rajtolhatott a Francia Nagydíjon. Max Verstappen-el több körön át csatázhattak. Az 10. kör után úgy tűnt, hogy Leclerc el tud távolodni Verstappen-től. A 17. körben Verstappen kiállt a bokszba. A holland pilóta nem tudta, hogy Leclerc kiállt-e a bokszba vagy sem. A csapattól kért információt. A Red Bull közölte a hollanddal, hogy Leclerc nem állt ki és nyomja, ahogy tudja. Valószínűleg Leclerc is nyomni akarta, de a falban kötött ki. Leclerc szerencsére sértetlenül szállt ki az autóból. A monacói pilóta a futam után a következőket mondta:

“Nem mechanikai probléma volt, vagy legalábbis egyelőre nem tudunk róla. De úgy tűnik, nem az volt, egyszerűen csak hibáztam. Úgy érzem, hogy még sosem teljesítettem ennyire jól a pályafutásom folyamán, de ennek semmi értelme, ha közben ilyen hibákat követek el. Azt hiszem, 32 pontot vesztettem a hibák miatt, ma pedig 25-öt. Szerintem nyerni tudtunk volna, hiszen gyorsak voltunk. Imolában 7 pontot buktam a hibám miatt, most 25-öt, tehát ha a szezon végén 32 pont fog hiányozni, akkor tudom, hogy rajtam ment el, és nem érdemeltem meg a világbajnoki címet. Ezt a szezon második felére ki kell javítanom, ha bajnok akarok lenni. Őszintén szólva szerintem most hazamegyek, bezárkózom, és csak akkor megyek majd ki, amikor indulnom kell a Budapestre tartó gépre. Most csak otthon akarok maradni.”- árulta el Charles Leclerc csalódottan.