Carlos Sainz visszautasította azokat a vádakat, amit a Ferrari kapott a stratégiái miatt. Szerinte a csapattal szemben igazságtalan volt. Úgy véli, hogy elég jól kijönnek Charles Leclerc-el.

A Ferrari ebben a szezonban több alkalommal is rossz stratégiát választott. Emlékezzünk csak vissza Monacóra, amikor Leclerc-t kétszer is kihívták a bokszba. Így nem tudott felállni a pódiumra. Sainz aznap a saját kezébe vette a dolgokat. Úgy döntött, hogy nem cseréli le az abroncsait. Majd ő eldönti, hogy mikor áll ki a bokszba.

Leclerc-nek a Brit Nagydíjon is rossz stratégiát választottak. A verseny utolsó köreiben a biztonsági autó gurult a pályára. Leclerc nem ment ki a bokszba. A mezőny nagy része a lágyakra váltott. Így nemcsak az első helyet is elvesztette, de a pódiumra sem állhatott fel. A Ferrari stratégiáját többen kritizálták. ainz úgy véli, hogy az ilyen hibák a mezőny többi tagjával is előfordulhatnak.

“Úgy gondolom, hogy nagyon sok kritikát kaptunk a stratégiánk miatt. Szerintem ez egy kicsit igazságtalan a csapattal szemben. A szezon alatt minden csapat hozhat rossz döntést. Charles-el és a csapattal nagyon jó a kapcsolatunk. Nagyon jól dolgozunk együtt, és jó ezt látni. Úgy gondolom, hogy szombaton nagyon jó napot zártunk. Sajnálom, hogy pont most kellett motort cserélni, mikor nagyon jól érzem magam az autóban és gyors is voltam. Örültem, hogy segíthettem Charles-nek. Örülök, hogy Charles profitál belőle, és megszerezte a pole-t…….”- árulta el Carlos Sainz a GPFans-nak.