Charles Leclerc az első helyről rajtolhatott a Francia Nagydíjon. A monacói pilóta vezette a futamot, de egy hibát követően összetörte a Ferrarit és a falban kötött ki. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke kifejtette véleményét a történtekről.

Mattia Binotto elárulta, mit mondott Charles Leclercnek , miután a monacói drámai balesetet szenvedett a Francia Nagydíjon. Leclerc a futam első felében elvesztette uralmát a Ferrari felett és a gumifalba csapódott. A versenye véget ért. Idén nem először esett ki az élről. Binotto addig úgy érezte, hogy megvan az autóban az a tempó, ami a győzelemhez kell.

“Azt hiszem, hogy jól kezeltük a gumikat. Azt gondolom, hogy volt egy kis előnyünk a Red Bull-hoz képest. Charles jól teljesített. A 15. kör után három tizedeket adott Max-nak. Max nagyon korán kiállt a bokszba. Minden bizonnyal két kerékcserét terveztek vele. Charles hibázott. Megtörtént. Azt gondolom, hogy amit mondtam Charles-nak, attól nem lesz könnyebb az életünk. Viszont erősebben térhet vissza a következő futamra….. A mostanihoz pedig semmi köze az ausztriai problémának. Amikor a pedálról beszélt, próbált hátramenetbe kapcsolni, de ilyenkor van egy védelmi rendszer. Szóval ez nem egy probléma volt, hanem így működik a rendszer. Megbízunk benne, és Charles máris ott van a mérnökök körében, megnéztük a versenyének az adatait, és már mosolyog is. Ilyen egy bajnok ereje, aki tudja, hogyan kell lapozni…”- árulta el Mattia Binotto.