Sergio Perez még a harmadik helyet sme tudta megszerezni a Francia Nagydíjon. A mexikói pilóta az FIA-t is felelőssé tette azért, amiért érthetetlenül sokáig tartott a Virtuális Biztonsági fázis.

Zhou Guanyu Alfa Romeója mindössze 4 körrel a futam leintése előtt adta meg magát. Az FIA a virtuális biztonsági autót vetette be, hogy biztonságosan eltolhassák a megnyitás mellett leparkolt autót. Ez a fázis azonban érthetetlenül sokáig tartott. Sergio Perez szerint pedig az FIA beleavatkozott a futam végeredményébe a rosszul használt rendszerrel.

“Nagyon szerencsétlenül jártunk a VSC-vel. Azt az üzenetet kaptam, hogy a 9-es kanyarban már vége is lesz, el is kezdtem felgyorsítani. Ez nem így történt. ezt követően kaptam azt az üzenetet, hogy csak a 12-es kanyarban lesz vége, akkor pedig már nem játszhattam a deltával. Úgy tűnik, George más információt kapott, ezért tudott sokkal jobban felkészülni az újraindításra. Úgy érzem, hogy a VSC-vel beleavatkoztak a verseny természetes menetébe és eredményébe. Ennek nem szabadna megtörténnie. Valamit nagyon rosszul csinált az FIA.”- mondta Sergio Perez.